√ Ucapan Selamat Ulang Tahun Bahasa Jawa Halus

Ucapan selamat ulang tahun bahasa jawa kromo inggil - Ulang taun bagi sebagian uwong di anggep sebagai momen sing paling di tunggu-tunggu neng setiap taun e. Umum e ulang taun di rayakne setiap tanggal lan wulan dimana uwong di lairne. Namun di beberapa daerah sing esih megang teguh adat suku jawa, itung itungan ulang taun bedo karo sing umum e dirayakne setaun pisan pas tanggal kelairan menurut tanggalan utawi kalender.

Acara Ulang Tahun dalam adat Jawa biasa di sebut Among Among utawi Bancakan. Penghitungan untuk perayaan ulang taun dalam adat Jawa nganggo dasar weton kelahiran seseorang neng penanggalan Jawa.

Ono limang dino pasaran ing penanggalan Jowo, yaiku: Pon, Wage, Kliwon, Legi, Pahing. Limang ndino pasaran iki nek dipingne pitung ndino dalam seminggu, maka hasile yaiku 35 hari. Sing artine, among among dirayakne setiap 35 hari sekali, utawi biasa dikenal Selapan Dino. Among among iki ora mesti kudu dirayakne setiap 35 hari sekali, kabeh tergantung hajat lan kemampuan masing masing uwong.

ucapan ulang tahun bahasa jawa
ucapan ulang tahun dalam bahasa jawa halus

Iku sitik pengertian tentang Ulang taun neng tradisi Jawa. Selanjutne aku ameh bagekna Kata kata Ucapan Selamat Ulang Tahun dalam Bahasa Jawa Ngoko. Wes orausah panjang lebar meneh monggo di contoh ucapan ulang tahun bahasa jawa kromo inggil ing ngisor iki, ampun kesupen di bagikan neng media sosial panjenengan sedoyo


Baca Juga: Kumpulan Ucapan selamat menikah bahasa jawa



Contoh Ucapan Ulang tahun bahasa jawa Kromo Inggil dan Kromo Alus


Ucapan selamat ulang tahun Bahasa Jawa halus

Ngaturaken Sugeng tanggap warso kagem (?). Mugi mugi panjenengan pinaringan wilujeng selamet lan lumebering rezeki kaliyan pinaringan kesehatan. Aamiin

Ucapan ulang tahun dalam bahasa jawa

Sugeng tanggap warsa kagem (?), mugi gusti pinaringan bagas waras lan rahayu ugo panjang yuswa ingkang barokah

Ucapan ulang tahun jawa halus

Sugeng ambal warso (?), mugi Gusti Pangeran tansah paring berkah kesarasan, kebingahan lan panjang yuswo

Ucapan ulang tahun Bahasa Jawa halus

Sugeng ambal warsa (?), Mugi mugi tansah pinaringan sehat, sukses sareng tansah di lindungi lan diridhoi Allah SWT.

Ucapan ultah bahasa jawa

Sugeng ambal warso (?), Mugi tansah pinaringan berkah, barokah ugi panjang yuswa

Ucapan ultah bahasa jawa halus

Sugeng ambal warsa (?), mugi tansah pinaringan kesehatan ugi panjang yuswo

Iku contoh ucapan selamat ulang tahun bahasa jawa Krama utawi ucapan ultah bahasa jawa alus, Sampean tinggal gantos tanda ( ? ) ngangge Nami tiyang sing ulang taun utawa Mbah, Pakde, Paklik. Ucapan selamat ulang tahun dalam bahasa jawa ini bisa kalian gunakan untuk Semua orang, Dari yang lebih muda maupun untuk orang tua. Jadi, jika orang tua kalian berulang tahun, kalian bisa menggunakan ucapan ulang tahun untuk orang tua bahasa jawa pada artikel ini ya.

Baca Juga : Pantun Jawa Lucu ngeres