√ Ucapan Selamat Ulang Tahun Bahasa Jawa Halus

kata kata selamat ulang tahun bahasa jawa kromo inggil
ucapan ulang tahun dalam bahasa jawa halus

Ucapan ulang tahun boso jowo - Ulang taun bagi sebagian uwong di anggep sebagai momen sing paling di tunggu-tunggu neng setiap taun e. Umum e ulang taun di rayakne setiap tanggal lan wulan dimana uwong di lairne. Namun di beberapa daerah sing esih megang teguh adat suku jawa, itung itungan ulang taun bedo karo sing umum e dirayakne setaun pisan pas tanggal kelairan menurut tanggalan utawi kalender.

Acara Ulang Tahun dalam adat Jawa biasa di sebut Among Among utawi Bancakan. Penghitungan untuk perayaan ulang taun dalam adat Jawa nganggo dasar weton kelahiran seseorang neng penanggalan Jawa.

Ono limo dino pasaran ing penanggalan Jowo, yaiku: Pon, Wage, Kliwon, Legi, Pahing. Limang ndino pasaran iki nek dipingne pitung ndino dalam seminggu, maka hasile yaiku 35 hari. Sing artine, among among dirayakne setiap 35 hari sekali, utawi biasa dikenal Selapan Dino. Among among iki ora mesti kudu dirayakne setiap 35 hari sekali, kabeh tergantung hajat lan kemampuan masing masing uwong.

Iku sitik pengertian tentang Ulang taun neng tradisi Jawa. Selanjutne aku ameh bagekna Kata kata Ucapan Selamat Ulang Tahun dalam Bahasa Jawa Ngoko. Wes orausah panjang lebar meneh monggo di contoh ucapan ulang tahun bahasa jawa kromo inggil ing ngisor iki, ampun kesupen di bagikan neng media sosial panjenengan sedoyo


Contoh Ucapan Ulang tahun bahasa jawa Kromo Inggil dan Kromo Alus


1. Ucapan selamat ulang tahun Bahasa Jawa

Ngaturaken Sugeng tanggap warso kagem (?). Mugi mugi panjenengan pinaringan wilujeng selamet lan lumebering rezeki kaliyan pinaringan kesehatan. Aamiin

2. Ucapan ulang tahun Boso Jowo

Sugeng tanggap warsa kagem (?), mugi gusti pinaringan bagas waras lan rahayu ugo panjang yuswa ingkang barokah

3. Ucapan selamat ulang tahun dengan Bahasa Jawa

Sugeng ambal warso (?), mugi Gusti Pangeran tansah paring berkah kesarasan, kebingahan lan panjang yuswo

4. Ucapan selamat ulang tahun untuk teman dalam Bahasa Jawa halus

Sugeng ambal warsa (?), Mugi mugi tansah pinaringan sehat, sukses sareng tansah di lindungi lan diridhoi Allah SWT.

5. Ucapan ulang tahun untuk ibu dalam Bahasa Jawa

Sugeng ambal warso (?), Mugi tansah pinaringan berkah, barokah ugi panjang yuswa

6. Selamat tahun baru bahasa jawa

Sugeng ambal warsa (?), mugi tansah pinaringan kesehatan ugi panjang yuswo

Iku contoh Ucapan Selamat Ulang Tahun dalam Bahasa Jawa Krama utawi Ucapan ulang tahun boso jowo alus, Sampean tinggal gantos tanda ( ? ) ngangge Nami tiyang sing ulang taun utawa Mbah, Pakde, Paklik.

Cukup sekian artikel tentang √ Ucapan Selamat Ulang Tahun Bahasa Jawa Halus, Jangan lupa Bagikan Artikel √ Ucapan Selamat Ulang Tahun Bahasa Jawa Halus ini ke Sosial Media Sobat, Semoga bermanfaat.

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel