Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

Advertisement
Advertisement

50+ Parikan Jawa Lucu, Romantis, Sindiran terbaru 2021

Sakmadyone.com, Parikan Jawa Lucu - Parikan adalah unen-unen kang dumadi saka 2-4 ukara lan duwe purwakanthi ab-ab.

Ukara sepisanan ukara kanggo narik kawigaten, kang kapindho minangka isi. Parikan iki kaya pantun. Parikan migunaake purwakanthi swara.

Berikut kumpulan Parikan Jowo Lucu sing teranyar, ono Parikan Jawa Lucu, Parikan Jowo Tresno, Parikan Sindiran , Parikan Jowo Ngeres lan akeh meneh.
parikan jowo nyindir konco
Kumpulan parikan bahasa jawa

Untuk Download gambar Pantun Jawa dibawah ini, silahkan langsung Klik gambar parikan yang mau di Download

Parikan Jowo Lucu Ngeres

Berikut ini pantun jowo ngeres atau biasa disebut parikan saru:

parikan jowo saru
Pantun Jawa Saru

1. Malem jum'at ndelok wayang, soyo bengi rodok rabun. Nasib wong ora nduwe yang, bengi-bengi dolanan sabun.

2. Mangan sego lawuh teri, ati gelo nek bar ganti oli.

3. Pring gading jiblok gapuk, ojo njengking mengko ndak ditubruk.

4. Jenenge Asu yo doyan balung. Ethok-ethok nesu asline gur njaluk diambung.

Parikan Jowo Tresno

Parikan tresno atau pantun romantis ini cocok untuk dikirimkan ke doi:
parikan jowo tresno
Parikan Jowo Romantis

1. Kopi susu torabika Passwordnya
Ora usah kesusu sing penting bahagia.

2. Mas margono tuku tali,
Tulung hargaono selagi esih enek sing peduli.

3. Tuku pare neng cemoro sewu,
Cukup sliramu wae sing ono neng atiku.

4. Lungguh lesehan ora nganggo kursi,
Ketekan tamu, manuk e muni.
Iki Parikan dudu Puisi,
Kanggo sliramu sing tak kangeni.

5. Mangan jadah ngombene kopi, koe anugerah terindah yang pernah aku miliki.

Parikan Sindiran

Parikan Jawa sindiran dibawah ini juga sangat cocok untuk nyindir konco atau teman anda.

parikan jowo nyindir konco
Parikan Jawa Sindiran Konco

1. Neng pasar tuku duku, bakul e jeneng e tukiyo. Limang taun pacarane karo aku, tapi rabine karo wong liyo.

2. Anak e semar jeneng e bagong, durung siap nglamar soal e dompet e esih zonk.

3. Ngombe jamu nganggo gelas, aku neng ngarepmu ora tau mbo gagas.

4. Plesir sore dino ahad, naksir koe kakean ragad.

5. Wajik kletik gulo jowo, tiwas tak bribik malah diuntal wong lio.

6. Suwe ora jamu, jamu godhong suket. Suwe ora nyawang rupamu, nyawang pisan marai mumet.

7. Sing abang wae okeh, kok sing ijo diunduhi. Sing prawan wae okeh, kok sing wes nduwe bojo dirusuhi.

8. Jajan sekuteng ono bumiayu, percuma nduwe rai ganteng tapi ora payu-payu.

9. Pitik jago ora nduwe cucuk, Golek bojo kok mung modal manuk.

10. Menyang Pacitan, bablas Ponorogo
Tiwas berjuang Mati matian lha kok gur dianggep Konco.

11. Adol gabah neng Pasar Senen,
Ngomonge wes wegah tapi kok malah balen.

12. Tuku Bothok mlanding neng Tarakan,
Karepe ati pengin nyanding tapi kalah tumpakan.

13. Mangan kacang ngombene wedang,
Urip ora tenang nek kakean utang.

14. Menyang warung tuku jamu,
Pesen limo oleh siji.
Nek aku tresno awakmu,
Opo yo kudu seloro iki.


Baca Juga: Ucapan Nderek belo sungkowo


Baca Juga: Ucapan pernikahan bahasa jawa

Pantun Jowo Lucu

Berikut ini Parikan Jowo Lucu.

parikan jowo sindiran
sindiran lucu bahasa jawa

1. Pitik walik nguntal watu,
Wis gaya Molak malik Kok ora metu.

2. Tuku asem lali urung bayar,
Lambene mesem, atine Ambyar.

3. Cah wedok sangune bedak, Ono cah lanang untune gingsul.
Niat kulo sampun badhe cedak, Nanging nyatane malah diaturi wangsul.

4. Otot kawat balung wesi,
Aku wes ndak kuwat bola-bali mbok apusi.

5. Godhong tales, godhong duren,
Chat ora di bales, padahal Onlen.

6. Tuku brambang diwadahi Godhong,
Kadung sayang malah ditikung uwong.

7. Semarang kaline buthek,
Sing disayang ora nduwe utek.

8. Dino minggu udan deres,
Ati ngelu mergo chat ra dibales.

Kumpulan parikan jawa lengkap

Berikut ini Kumpulan Gambar Parikan Jawa Lucu lengkap

parikan nyindir
Parikan Jowo Nyindir Konco

pantun sindiran jawa
Pantun Sindiran Bahasa Jawa

kata kata parikan jawa sindiran
Kata kata parikan jawa sindiran
parikan jowo nyindir konco
pantun jawa sindiran konco

parikan jowo sindiran konco
pantun jowo sindiran

parikan jowo nyindir konco
contoh parikan sindiran

Parikan Jowo Lucu
Parikan Jowo Sindiran

pantun jawa lucu ngeres
Parikan Jowo Ngeres

parikan jowo ngeres
Pantun Jowo Ngeres

pantun jowo ngeres
Pantun Jawa ngeres



Itulah Kumpulan Pantun Lucu Jawa dan Gambar Pantun Jawa Romantis, Sindiran terbaru.

[ Mas Rian mbak Aura Kasih
Cukup Sekian dan Terima Kasih ]

Baca Juga: Ucapan selamat tidur bahasa jawa romantis

Advertisement
Advertisement

Related : Hukum Asuransi Menurut Islam ( insurance and islamic law )