Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

Advertisement
Advertisement

30+ Parikan Jowo Tresno - Pantun Jawa Romantis terbaru 2021

Sakmadyone.com,  Parikan Jowo Tresno - Saya sudah meyakini bahwa yang mengunjungi artikel ini 95% adalah Anak anak Muda.

Seperti yang sudah diketahui, sudah bukan rahasia publik lagi bahwasannya masa muda adalah masa yang penuh kebahagiaan.

Masa yang dimana sudah mengenal cinta, dan mungkin jauh cinta.

pantun jowo tresno
Parikan Romantis

Pada saat seseorang sedang jatuh cinta, ada banyak sekali cara untuk mengungkapkannya perasaan itu kepada si Doi.

Kalian bisa memberikan gombalan gombalan maut, puisi, hingga Pantun Romantis

Pantun atau Parikan tidak selalu untuk kelucuan, Parikan juga bisa digunakan untuk meluluhkan hati sidoi.

Selain itu, bagi kalian para sobat ambyar yang sedang galau, kalian bisa mencari Parikan Ambyar di artikel ini.

Nah, pada artikel ini Sakmadyone.com akan membagikan Kumpulan Parikan Jowo Tresno atau Pantun Jowo Tresno.

Tidak usah lama lama langsung saja simak Parikan Jowo Romantis dibawah ini.

Parikan Jowo Tresno

Pantun tentang percintaan atau dalam bahasa jawa dikenal Parikan Jowo Tresno ini selain romantis, pantun ini juga bisa digunakan untuk nyindir Pacar maupun gebetan kalian.
Parikan jowo tresno
Parikan Romantis

1. Dolan neng kertosono mangkate soko Palur, Heii kowe sing tak tresno, jebul esih mambu sedulur.

2. Tuku wafer neng mojosongo, bar gawe baper terus ditinggal lungo.

3. Dolan neng kaliurang karo gowo rantang, heii kowe sing tak sayang saiki malah ngilang.

4. Tuku kacang dimasak jangan, biyen disayang saiki diabaikan.

5. Mangan jangan bayem lawuhe krupuk, ketok wis ayem jebul atine remuk.

Parikan Jowo Cinta

Parikan Jowo Cinta

6. Golek banyu menyang jerman, ora kudu ayu sing penting nyaman.

7. Dolan neng kertosono lewat e wates, kowe sing tak tresno marakne nggerantes.

8. Tuku pare ono cemoro sewu, Cukup kowe wae sing neng atiku.

9. Nonton jaran neng Tirtomoyo, Wes suwe pacaran lha kok ora oleh restune wong tuwo.

10. Mangan gedang karo yu parni, sing tak gadang jebul mblenjani.

Pantun Jowo Cinta

Pantun Jowo Cinta

11. Nyang Suroboyo numpak Prau Layar, nyawang koe neng pelaminan, atiku ambyar.

12. Mlaku mlaku menyang pasar baru, yen kelingan awakmu ora bisa turu.

13. Wit gedhang cacahe telu, tresnoku ro koe terhalang restune bapakmu.

14. Sore sore numpak yamaha, ojo lali ngombe jamu. Sak ora orane aku uwes berusaha, senajan ora bernilai neng matamu.

15. Nyangking ember kiwo tengen, Lingguh jejer tombo kangen.

Pantun Jowo Romantis

Pantun Jowo Romantis

16. Kota batik di pekalongan,bukan jogja bukan solo. Pean ayu marai kelingan, sudah nikah atau masih jomblo.

17. Tuku manggis karo tape, aku nangis mikir koe.

18. Tuku manggis neng Boyolali, aku nangis koe ra peduli.

19. Mas ali ndelok wayang, senadyan ora peduli esih tetep sayang.

20. Tuku jamu diadah i ketel, nekat nyanding sliramu sing angel di stell.

Pantun Jawa Romantis

Pantun Jawa Romantis

21. Jogja Malang Ponorogo, Kadung sayang ora wani kondo.

22. Mendung mendung ojo neng lapangan, nekat wani nembung jebul wis tunangan.

23. Kesandung kopi gelase pecah,
Mocar macir nang duwur lemah,
Golek bojo iku sing genah,
Sing isoh masak lan umbah umbah.

24. Awan awan ojo keluyuran, mengko malah didukani simbok e. Mugo-mugo keinginane awake dewe keturutan, urip bareng selawase.

Pantun Jowo Kangen

Lagi LDR atau lagi kangen-kangennya? Agar tambah semakin romantis, Coba simak parikan ini.
Parikan jowo kangen
Parikan Jowo Kangen

1. Klambi suwek kiwo lan tengen, gayamu cuwek ning asline kangen.

2. Ngrungokne Layang Kangen karo Kangen Nickeri, nek pancen wes Kangen mbo ndang teng mriki.

3. Lawang arane pintu, sayangggg I Miss Youu

4. Neng sawah ngumbulne layang-layang, ngumbulne karo mas yayan. Kagem sliramu sing tak sayang, kulo niki kangen sampeyan.

5. Pait rasane wedang jamu, nek ora pait jeneng udu jamu. Nek lagi kangen karo sliramu, hawane gur pengen ngalem neng dadamu.

6. Buah kuweni, buah nongko. Sing dikangeni ora teko teko

7. Nyangking ember kiwo tengen, Lungguh jejer Tombo Kangen

[ Percuma sinau Parikan, Tetapi dee Ora ono ketertarikan ]

Itulah beberapa kumpulan Pantun Romantis Jawa yang bisa kalian untuk Gombali Gebetan, Pacar atau bahkan untuk menyindir Mantan.

Jangan lupa bagikan artikel Pantun Jawa ini ke media sosial kalian ya sedulur.

Baca Juga: Parikan Jowo Ngeres

Advertisement
Advertisement

Related : Hukum Asuransi Menurut Islam ( insurance and islamic law )